Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 27. märts 2023

Ekspert selgitab: rahavoogude planeerimine ja hindamine

Rahavoogude planeerimine ja hindamine on iga ettevõtja enda otsustada – võib lähtuda lühi- ja pikaajaliste varade ning kohustiste liigendustest, selgitab maksuarvestuse õppejõud Maret Güldenkoh.
Sisekaitseakadeemia finantskolledži maksuarvestuse õppejõud Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

Näiteks võib kaasata lühiajalistest finantsinvesteeringutest saadud rahavood äritegevuse rahavoogudes ning pikaajalistest finantsinvesteeringutest saadud intressid ja dividendid kaasata investeerimistegevuse rahavoogudes. Võib lähtuda ka tulevaste perioodide vabade äritegevuse rahavoogudest, mille kohaselt äritegevuse netorahavood võrduvad kasumiga enne intressikulusid miinus tulumaks pluss kulum (EBITDA), millest on käibekapitali muutus maha arvatud.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700