Autor: Raamatupidaja.ee • 13. veebruar 2023

Riigikontroll: riigi andmekogudes saab liiga vabalt surfata

Riigikontrolli hinnangul on kasutajate juurdepääs Sotsiaalkindlustusameti andmekogude SKAIS1 ja STAR andmetele liiga ulatuslik ning see loob teatud riski andmete väärkasutamiseks, ütleb riigikontrolör Janar Holm.
Riigikontrolör Janar Holm
Foto: Liis Treimann

Riigikontroll auditeeris andmekogusid nagu sotsiaalkaitse infosüsteemi (SKAIS), sotsiaalteenuste ja -toetuste andmeregistrit (STAR), karistusregistrit (KARR), e-toimiku väärteomenetluse liidest (VMP) ja arendamisel olevat automaatse biomeetrilise isikutuvastuse süsteemi andmekogu (ABIS).

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700