Autor: Raamatupidaja.ee • 6. veebruar 2023

Raamatupidajatele: intressimäärade tõus lähiajal jätkub

Euroopa Keskpanga 50 baaspunktine (0,5 protsendipunkti) intressimäärade tõstmine oli ilmselt enamikele ootuspärane. Nii jõudis hoiuse püsivõimaluse intressimäär 2,5 protsendini. Langust on oodata alles järgmisel aastal.
Foto: pexels

Samuti lubati intressimäärasid tõsta 50 baaspunkti ka järgmisel, märtsis toimuval nõukogu kohtumisel. Swedbanki hinnangul järgnebsellele veel 25 baaspunktine intressimäärade tõstmine mais, millega ECB hoiuse püsivõimaluse intress kerkib 3,25 protsendini. Euroopa valitsuse võlakirjade tootlused langesid ja aktsiahinnad tõusid, kuna investorite arvates jõuavad intressimäärad mõlemal pool Atlandit varsti tippu.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700