Autor: Raamatupidaja.ee • 18. jaanuar 2023

Riigikohus | Elatise maksmine kohustatud isiku pankroti puhul

Elatise nõudja õigused nii enne pankroti väljakuulutamist, kui ka siis, kui nõue tekib või muutub sissenõutavaks pärast pankroti väljakuulutamist.

Riigikohus selgitas elatise maksmist kohustatud isiku (pankrotivõlgniku) pankroti väljakuulutamise korral. Seda nii juhul, kui elatist saama õigustatud isikul on võlgniku vastu sissenõutavaks muutunud elatise nõuded enne pankroti väljakuulutamist. Aga ka siis, kui elatise nõue tekib või muutub sissenõutavaks pärast pankroti väljakuulutamist.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700