Autor: investor Toomas • 11. jaanuar 2023

Kolm lolli sammu, mis riisusid maksumaksja taskust miljoneid

Poliitikute pidevad mängud teise pensionisambasse investeerimisega on läinud kokkuvõttes maksma sadu miljoneid eurosid ja andnud investoreile halba eeskuju. Viimase fopaana maksab riik maksumaksja rahaga heldet preemiat teises sambas kogujatele.
Teise samba 25 fondist 11 teenisid koroonapandeemia ajal sissemaksete peatamise algusest suuremat tootlust kui see, mille riik nüüd tagantjärele pensionikogujatele kompenseerib
Foto: Andras Kralla

Iga väärtusinvestor teab, et aktsiaturul ei ole vaja sisse ja välja hüpelda. Ei ole vaja rabeleda ega rapsida. Kõik see vaid suurendab kulu ja vähendab tulu. Vaja on igal aastal investeerida ühtlaselt kindel summa, võimalusel seda inflatsiooniga indekseerides, hoolimata aktsiaturu seisust või poliitilisest olukorrast.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700