Autorid: Einar Rosin, Joel Zernask • 31. oktoober 2022

Kohus pani kanna maha: ei vasta tõele, et sularaha kassa jääki pole võimalik tõendada

Tallinna Ringkonnakohus analüüsis hiljuti olukorda, milles maksuhaldur kontrollis ette teatamata äriühingu sularaha jääki kassas.
Foto: pexels

Maksuotsuse järgi oli kaebaja pearaamatus kajastatud kassa sularaha jääk näilik ja äriühingul sellises summas sularaha ei olnud. Kuna kaebaja selgitused, miks võeti äriühingu arvelduskontolt pidevalt välja sularaha, ei olnud veenvad ning äriühing keeldus kassa ettenäitamisest, järeldas maksuhaldur, et raha on ettevõttest välja viidud ning klassifitseerub ettevõtlusega mitteseotud kuluks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700