Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 19. oktoober 2022

Korteriühistu üldkoosolek: seaduses kõik selge, praktikas paraku palju kära vähe villa

Korteriühistu liikmeteks on kõik ühe korteriomanditeks jagatud kinnisomandi korteriomandite omanikud, kes koos otsustavad üldkoosolekul korteriühistu majandustegevuse üle. Selgitame üldkoosoleku rolli ja juhatuse kohustusi praktikas.
Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor
Foto: Raul Mee

Kõik korteriomanike kokkuleppe kohaselt häälteenamusega tehtavad otsused võetakse vastu korteriomanike üldkoosolekul (KrtS § 20 lg 1). Üldkoosolekul valivad korteriomanikud ehk korteriühistu liikmed juhatuse, kes tegeleb igapäevaselt korteriühistu majandamisega. Juhatuse võib valida liikmete seast, kuid võib valida ka füüsilise isiku, kes ei ole korteriühistu liige.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700