Autor: Villu Zirnask • 8. september 2022

Klient hindab kvaliteeti, aga pelgab raamatupidamisteenuse hinnatõusu

Raamatupidamisteenuse pakkujaid on Eestis enam kui kuus tuhat. Teenuse pakkumine ei eelda mingeid erinõudeid, sestap on ka teenuse kvaliteet väga kõikuv.
Raamatupidamisteenuse pakkujaid on palju, aga teenuse kvaliteet on väga kõikuv.
Foto: Julia-Maria Linna

„Äripäeva Infopanga andmetel on Eestis üle kuue tuhande ettevõtte, kelle peamine tegevusala on raamatupidamisteenuse osutamine. Intervjuust ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakonna nõuniku Mirjam Suurekiviga selgus, et raamatupidamisteenuse pakkujaid on turul palju ning nende pakutava teenuse kvaliteet on väga kõikuv,” selgitab Maive Haak oma magistritöös praegust turuolukorda. „Teenuseosutajad ei ole litsentseeritud ega vastuta ostja raamatupidamise eest, sest enamasti seob partnereid võlaõiguslik leping. Ei ole harvad juhtumid, kui teenusepakkuja on osutanud ebakvaliteetset teenust ning klient peab leidma uue raamatupidaja, kes varasema segaduse likvideerib.”

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700