Autor: Raamatupidaja.ee • 14. juuni 2022

Tudeng, esita oma arvestusalane uurimistöö konkursile! Tähtaeg täna.

Osale konkursil, kui õpid finantsjuhtimist, majandusarvestust, ärijuhtimist, raamatupidamist, auditiga seotud erialasid jms.

Arvestusala uurimistööde konkursile on oodatud kõik selle valdkonna doktori-, magistri-, bakalaureuse- ning lõpu- või muud kirjalikud tööd. Konkursile esitatavad tööd käsitlevad ja lahendavad aktuaalseid teoreetilisi või praktilisi majandusarvestuse probleeme ning sisaldavad oluliste probleemide analüüsi, lahendamist ja oma seisukohtade põhjendamist.

Uurimistööde konkurss toimub sellel aastal juba 11. korda. Konkursi eesmärk on ärgitada tudengeid kirjutama oma lõputöö teemadel, mis on välja pakkunud Rahandusministeerium, Audiitorkogu, Eesti Raamatupidajate Kogu ning Eesti Siseaudiitorite Ühing. Lisaks on konkursile oodatud ka uurimistööd, mis käitlevad uudseid lähenemisi või praktilisi ettepanekuid arvestusalaste probleemide lahendamisel, ning huvitavaid vaatenurki teoreetilistele küsimustele.

Igal aastal esitatakse konkursile mõnikümmend põnevat ja tugevat lõputööd, mis kandideerivad erinevates kategooriates. Esmakordselt on sellel aastal auhinnafondi suurus üle 3000 euro, mis jagatakse seitsme kategooria vahel. Lisaks panustab PwC Estonia juba teist aastat eriauhinnaga, mille väärtus on 439 eurot.

„Viimastel aastatel on arvestusalaste uurimistööde konkursile saadetud palju tugevaid töid. Ootame ka tänavu kõiki tugevaid arvestusalaseid lõputöid konkursile kandideerima. Juhime tähelepanu, et selle aasta konkursi kutse on hea sisend ka järgmisel aastal lõpetajatele, kes alles otsivad põnevat ja vajalikku lõputöö teemat,“ selgitab rahandusministeeriumi rahandusteabe poliitika osakonna nõunik Mirjam Suurekivi.

Üle 3000 €* auhinnafond jaotatakse järgmiste kategooriate vahel:

• Parim doktoritöö (autor ja juhendaja) 400 € / 200 €

• Parim magistritöö (autor ja juhendaja) 350 € / 175 €

• Parim bakalaureuse-, lõpu- või muu kirjalik töö (autor ja juhendaja) 300 € / 150 €

• Parim audiitortegevusalane uurimistöö (autor) 275 €

• Parim finantsarvestust käsitlev uurimistöö (autor) 275 €

• Parim siseauditit käsitlev uurimistöö (autor) 275 €

• Uudne või huvitav arvestusalane teemakäsitlus (autor) 275 €

• Eriauhinna parimale arvestusalasele uurimistööle on välja pannud PwC Estonia.

* Auhinnafondist arvestatakse maha tulumaks ning väljatoodud summad on lõplik auhinnaraha.

Uurimistööde konkursi tingimuste ja hindamiskriteeriumidega saab tutvuda SIIN, töid saab esitada SIIN, varasemate töödega saab tutvuda SIIN.

Konkursi tähtaeg on 30. juuni 2022 ning võitjad kuulutatakse välja sügisel.

Arvestusalaste uurimistööde konkurss on Eestis ainus võimalus selles valdkonnas kõrgharidust omandavatel tudengitel esitada oma lõputöö teiste tudengitega mõõduvõtmiseks. Samas on konkurss ka heaks näiteks kõrgkoolide, kutseühenduste ja avaliku sektori asutuste tulemuslikust koostööst.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700