Autor: Raamatupidaja.ee • 12. mai 2022

Maksutulu kasvas kolmandat kuud järjest

Esimese kvartali lõpuks laekus maksu- ja tolliametile 2,6 miljardit eurot makse, sealhulgas märtsis 825,6 miljonit eurot. Maksutulu kasvas kolmandat kuud järjest. Maksutulu kasvu vedasid eelkõige tarbimismaksud.
Foto: Pixabay

Tööjõumakse mõjutava palgafondi kasv ulatus esimeses kvartalis 13,4 protsendini võrreldes eelmise aastaga. Palgafond suurenes eelkõige tänu keskmise palga kasvule, mis ulatus 8,4 protsendini, töökohtade arv kasvas 4,6 protsenti. Võrreldes kriisieelse 2019. aastaga lisandus esimeses kvartalis 10,3 tuhat töökohta. Sektoritest vedas kolme kuu palgafondi kasvu majutus ja toitlustus (28,8 protsenti), kus eelmise aasta alguses oli veel sügav langus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700