Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 27. aprill 2022

Keskmise suurusega ettevõtja aruandekohustus

Aprillikuu ajakirjas Raamatupidamise Praktik käsitlesime väikeettevõtja aruandekohustust ning selgus ka see, millal ettevõtja ei kuulu enam väikeettevõtja kategooriasse. Selles artiklis vaatame vaid keskmise suurusega ettevõtjale kohaldatavaid nõudeid.
Foto: Pixabay

Alates 1. jaanuarist 2017 on ettevõtjad raamatupidamise seadusega (RPS) jaotatud kategooriatesse (vt tabel). Kategooriatesse kuulumisest sõltub ettevõtja esitatava majandusaasta aruande sisukus. Kõikidele ettevõtjate kategooriatele sätestati konkreetsed kriteeriumid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700