Autor: Raamatupidaja.ee • 20. aprill 2022

Luminor: majanduskasv jääb tänavu olematuks, kuid pöördub seejärel tõusule

Luminori värske majandusprognoosi kohaselt jääb Eesti majanduskasv tänavu minimaalseks, kuid juba järgmisel aastal tõuseb see taas 4%.
Foto: Andras Kralla

Luminori peaökonomist Lenno Uusküla selgitas, et tavaolukorras oleks tänavu koroonast taastumise taustal Eesti majanduskasvuks 3–4%, kuid toormete hinnatõusu ning geopoliitilise olukorra tõttu jääb kasv pea olematuks. „Toormete hinnatõus suurendab kulutusi impordile ja viib majandusest raha välja. Sellele omakorda lisandub Venemaa turu äralangemine Eesti eksportijatele ning transiidisektorile,“ rääkis Uusküla.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700