Autor: Jane Pajus, Lõuna Ringkonnaprokuratuuri prokurör • 12. aprill 2022

Kriminaalne lugu e-MTA-s - karm õppetükk kõigile

On virtuaalkeskkondi, mille kontole sisenemise ja seal tehingute tegemise õigus võib olla mitmel võrdväärsel kasutajal, näiteks internetipangad või Maksu- ja Tolliameti e-teenuste keskkonnas. E-MTA-s hakkaski 2020. aasta novembri lõpus hargnema kriminaalne lugu, mida teiega jagame ja mis võiks olla vigade vältimise õppetükk kõikidele.
Selle loo peategelased pangakontolt võõrast raha välja võtmas ehk mees ja naine, keda süüdistatakse 90 000 euro suuruses maksupettuses, millest nad 49 000 eurot Maksu- ja Tolliameti e-keskkonnast reaalselt kätte said

Eesti vanasõna

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700