Autor: Raamatupidaja.ee • 22. veebruar 2022

MTA: II pensionisamba andmeid ei pea tuludeklaratsioonil muutma

Maksu- ja Tolliamet (MTA) juhib tähelepanu, et sotsiaalvõrgustikus Facebook levis ekslikku infot sisaldav soovitus II pensionisamba maksete deklareerimise kohta. Väljamaksete andmed on eeltäidetud ning neid muutes suunatakse deklaratsioon järelkontrolli.
Foto: Liis Treimann

Sotsiaalvõrgustikus Facebook levis postitus, milles soovitati inimestel kustutada tuludeklaratsioonil eeltäidetud andmed tabelis 5.1 II pensionisamba väljamaksete kohta ja sisestada need käsitsi tabelisse 5.2. Postituses väideti, et sellisel juhul arvestatakse väljamaksetelt 20-protsendilise tulumaksu asemel summalt 10 protsenti tulumaksu ning isikul on oodata tulumaksutagastust. See soovitus on vale.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700