14. veebruar 2022

Küberpättide tõrje: kasuta topeltautentimist, ka kaugtööd tehes

Jaanuaris sai Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) teate 205 olulise mõjuga küberintsidendi kohta. RIA sai teateid ummistusrünnakutest koolide ja haridusteenuste vastu, logistikaettevõtet tabanud lunavararünnakust ning libakirjadest, kus matkitakse pettuse eesmärgil pankasid.
Foto: Pixabay

RIA on ka varasemalt kirjutanud teenustõkestusrünnakutest (DDoS) koolide ja haridusteenuste vastu. 12. jaanuaril rünnati vahemikus 10.35 kuni 13.45 õppeinfosüsteemi Tahvel, mille kasutamine ei olnud ründe ajal häiritud. 13. jaanuaril toimus DDoS rünnak ühe Kesk-Eesti kooli vastu, millel kooli IT juhi sõnul mõju ei olnud. 14. jaanuaril toimus kaks rünnet erinevate koolide pihta. Kuna rünnakud toimusid peale koolivaheaja lõppu, siis on RIA hinnangul nende taga suure tõenäosusega just samade koolide õpilased.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700