Autor: Juta Tikk, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor • 25. jaanuar 2022

Sularaha käitlemise reeglite kehtestamine raamatupidamise sise-eeskirjas

Iga majandusüksus on eripärane, mistõttu finantsarvestuse korraldamist ja aruandlust reglementeerivates õigusaktides ei ole võimalik ette näha kõiki olukordi, mis äritegevuses ilmnevad. Tähtis on, et ei väljutaks õigusaktidega piiratud raamistikust.
Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor Juta Tikk
Foto: Meeli Küttim

Õigusaktide eesmärgiks pole kõigi tehingute detailne reglementeerimine, vaid üldiste arvestuspoliitiliste suuniste andmine, millest arusaamine eeldab alusprintsiipide tundmist, loogilist mõtlemist ja teataval määral ka loovat suhtumist raamatupidamisarvestuse korraldamisse majandusüksuses. Loova lähenemise väljundiks on raamatupidamise sise-eeskiri, mille koostamist nõuab ja raamistiku annab raamatupidamise seaduse (RPS) § 11.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700