Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor • 9. november 2021

Lugeja küsib: laenu tagasimaksed ja intressi arvutamine

Raamatupidamise Praktiku lugeja küsimusele vastab Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh.
Foto: Pixabay

? Meie ettevõte andis laenu. Tagasimaksed laenu põhiosal toimuvad vastavalt võimalusele, intressi makstakse iga kuu laenujäägilt. Eelmisel kuul tehti mitu tagasimakset, aga tasumise kuupäev ning laekumise kuupäevad on kõigil maksetel erinevad (kas järgmine päev või peale nädalavahetust). Kumma kuupäeva järgi tuleb sellisel juhul intressi tasuda – kas laenusaaja tasumise või laenuandja laekumise järgi? Lepingus seda täpsustatud ei ole.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700