Autor: Raamatupidaja.ee • 12. august 2021

Kuidas toimub mittetulundusühingu raamatupidamine?

Statistikaameti andmetel oli Eestis 2020. aasta seisuga enam kui 41 000 majanduslikult aktiivset mittetulundusühingut ja nende hulk on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud. Vaatame üle mittetulundusühingute nõuded ja reeglid seoses raamatupidamise korraldamisega.

Mittetulundusühingut (MTÜ) puudutav regulatsioon ei erine üldjoontes teistele juriidilistele isikutele mõeldud reeglitest ja õigusakltidest. Kõik Eestis kehtivad ja ühingu tegevusega kaasnevad maksud tuleb deklareerida ja maksta samamoodi, ravikindlustus kehtib üldistel alustel, samuti aruandluskord.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700