Autor: Finantsuudised.ee • 9. august 2021

e-Maksuametil uus piiriüleste maksupettuste tuvastamise tööriist

Tunamullu detsembris vastu võetud maksualase teabevahetuse seaduse muudatustega võeti üle Euroopa nõukogu direktiivist [(EL) 2018/822] tulenevad muudatused. Üks neist maksustamise valdkonnas kohustusliku automaatse teabevahetusega aruantav piiriüleste skeemide teema. Seetõttu oli ka tarvis luua süsteem, mis teabevahetust koordineeriks.
Wisercati juht Vassili Ljahhovets

Wisercat lõi koostöös Rahandusministeeriumi Infotehnoloogiakeskusega Maksuametile süsteemi, mis haldab Euroopa nõukogu direktiivist (DAC6) lähtuvalt automaatset teabevahetust piiriüleste skeemide kohta. Süsteem on ühildatud olemasoleva e-Maksuameti platvormiga ja aitab tuvastada piiriüleseid maksupettusi ja maksude vältimise skeeme.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700