Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor • 4. mai 2021
Ainult tellijatele

Kingituste, annetuste ja vastuvõtuga seotud kanded

Reklaamkingituste jagamisest ja kannetest olen varemgi kirjutanud (RP nr 144) ning sellekohast teavet saab nii käibemaksu- kui ka tulumaksuseadusest. Samas tehakse ka kingitusi, mis ei liigitu reklaamkingitusteks, vaid on seotud külaliste/koostööpartnerite vastuvõtuga, mille eesmärgiks on kas tulevikus enam kasumit teenida või suurendada koostöövõrgustikku.

Maret Güldenkoh kirjutab kingituste, annetuste ja vastuvõtuga seotud kannetest
Autor: Raul Mee

Tulumaksuseaduse (edaspidi TuMS) kohaselt maksustatakse tulumaksuga juriidilise isiku tehtud kingitused, annetused ja vastuvõtukulud (§ 1 lg 3). Sellisel juhul lisandub tehtud kingituste, annetuste ja vastuvõtukulude kannete juurde (kas siis iga kord eraldi või summeeritult aruandeperioodi lõpus, see tuleb sätestada igal juriidilisel isikul raamatupidamise sise-eeskirjas) lausend:

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700