Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor • 4. mai 2021

Kingituste, annetuste ja vastuvõtuga seotud kanded

Reklaamkingituste jagamisest ja kannetest olen varemgi kirjutanud (RP nr 144) ning sellekohast teavet saab nii käibemaksu- kui ka tulumaksuseadusest. Samas tehakse ka kingitusi, mis ei liigitu reklaamkingitusteks, vaid on seotud külaliste/koostööpartnerite vastuvõtuga, mille eesmärgiks on kas tulevikus enam kasumit teenida või suurendada koostöövõrgustikku.
Maret Güldenkoh kirjutab kingituste, annetuste ja vastuvõtuga seotud kannetest
Foto: Raul Mee

Tulumaksuseaduse (edaspidi TuMS) kohaselt maksustatakse tulumaksuga juriidilise isiku tehtud kingitused, annetused ja vastuvõtukulud (§ 1 lg 3). Sellisel juhul lisandub tehtud kingituste, annetuste ja vastuvõtukulude kannete juurde (kas siis iga kord eraldi või summeeritult aruandeperioodi lõpus, see tuleb sätestada igal juriidilisel isikul raamatupidamise sise-eeskirjas) lausend:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700