Autor: Juta Tikk, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor • 1. aprill 2021

Lühiajaliste kohustiste liigitus ja spetsiifiliste valdkondade kajastamine

Kohustiste kajastamine on Eesti finantsaruandluse standardis suhteliselt vähe reguleeritud, kuid majandusüksuse jätkusuutlikkuse seisukohalt on tegemist olulise valdkonnaga. Finantsseisundi aruandes on lühiajalised kohustised struktureeritud üsna detailselt.
Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor Juta Tikk
Foto: Meeli Küttim

Analüüsides kohustiste struktuuri majandusüksuste aruannete põhjal, äratab tähelepanu eraldiste väike osakaal, st eraldisi moodustatakse suhteliselt harva. Mõte, et äkki eraldisi lihtsalt ei moodustata, kuigi vajadus on olemas, ongi selle artikli kirjutamise põhjuseks. Osaliselt, kuigi teisest rakursist, on seda teemat juba käsitletud (vt RP nr 136, lk 15–18), kuid teema aktuaalsust suurendab koroonaviirusest põhjustatud hektiline majandussituatsioon.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700