Autor: Raamatupidaja.ee • 25. märts 2021

Piiriülene kaubandus toodete puhul, millele liikmesriikides kehtivad erinevad nõuded

Euroopa Liidus jõustus 2020 uus vastastikuse tunnustamise määrus 2019/515. Vastastikuse tunnustamise üldpõhimõtte kohaselt peavad EL-i liikmesriigid laskma vabalt oma turule teises liikmesriigis õiguspäraselt turustatud toote isegi siis, kui sihtriigis kehtestatud nõuded neile on erinevad.
Foto: Pixabay

Põhimõte pakub ettevõtjatele seega võimalust siseneda uutele Euroopa riikide turgudele ilma vajaduseta oma tooteid muuta. Põhimõte soodustab Eesti ettevõtjate piiriülest kaubandust EL-i suunal toodete puhul, mille nõuded on Euroopas osaliselt ühtlustatud või ühtlustamata, näiteks mööbel, väetis, osad ehitustooted.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700