Autor: Reet Teder • 24. märts 2021

Euroopa Komisjon: pankade riskid on seotud eelkõige väikeste ja keskmise suurusega ettevõtjatega

Üks COVID-19 pandeemia tagajärgedest osana üldisest majanduslangusest on võlgnevuste kasv. Ettevõtted on võlgu nii üksteisele kui ka pankadele ning see on nii kogu Euroopas. Euroopa Komisjon leiab, et igal juhul tuleb vältida finantssüsteemi kokkuvarisemist. Hetkel võib öelda, et ELi pangandussektori rahaline usaldusväärsus on pärast algset COVID-19 põhjustatud majandus- ja finantsšokki endiselt hea, kuid langusriskid ei ole kuhugile kadunud, kirjutab Eesti Kaubandus- Tööstuskoja poliitikanõunik Reet Teder.
Foto: Pixabay

2020. aasta teises kvartalis oli ELi pankade keskmine esimese taseme omavahendite suhtarv 16,4 % ning keskmine viivislaenude suhtarv oli 2,8 %. Oluliste finantsasutuste likviidsuskattekordaja oli piisav ehk 165,5.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700