Autor: Juta Tikk, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna lektor • 10. märts 2021

Kauba- ja tootmisvarude kuluarvestusmeetodid

Materiaalsed kauba- ja tootmisvarud moodustavad sellise osa majandusüksuse käibevaradest, mida hoitakse müügiks, toodetakse või tarbitakse tootmises või teenuste osutamisel tavapärase äritegevuse käigus. Varude mõiste hõlmab lisaks eelnimetatutele ka selliseid objekte nagu edasimüügiks hoitavad seadmed ja kinnisvara.
Juta Tikk tutvustab kauba- ja tootmisvarude kuluarvestusmeetodeid
Foto: Meeli Küttim

Kaubandusettevõttes kajastatakse varuna kõiki kaupu, mis on majandusüksuse omanduses ja mis on ettenähtud müügiks, sealhulgas ka teelolevad kaubad. Teelolevate kaupade korral ei arvestata varusse kaupu, mis ei ole majandusüksuse omanduses, näiteks

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700