Autor: Kristjan Pruul • 2. märts 2021

Eesti Energia üritab põigelda mitmemiljonise maksutõusu eest

Eesti Energia elektrijaamades põletatavast põlevkivist tuhk pole enam ametlikult ohtlik jääde, sellest aastast tuleb saastetasu maksta, nagu see oleks seda.
Foto: Andras Kralla
Möödunud aastal põlevkivituha saastetasule soodusmäära saanud energiafirmat Eesti Energia tabas ebameeldiv üllatus, kui pikkadest konsultatsioonidest hoolimata tõusis see selle aasta alguses taas enam kui kahekordseks.

"Statistilise analüüsi baasil võib öelda, et tegemist on kõige suurema fiskaalsel eesmärgil ja ilma põhjendatud keskkonnamõjuta kogutava saastetasuga Eestis, mis ulatub 20 miljoni euroni aastas," kirjutas riigifirma juht Hando Sutter rahandusministrile saadetud kirjas. Võrdluseks: mulluse kasina aasta tulemusel oli Eesti Energia puhaskasum 19,3 miljonit eurot.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700