Autor: Kristo Krumm, koolitaja • 18. märts 2021

Ettevõtte väärtuse leidmine diskonteeritud rahavoogude meetodil

Ettevõttele väärtuse määramise põhjusi leiab mitu: kõige levinum põhjus on ettevõtete ost-müük, aga ka näiteks mõne osaniku osa väljaostmine või, vastupidi, uue osaniku liitumine, samuti panga või investorite nõue krediidi saamisel. Vahel võib olla ka lihtsalt soov oma „elutööd“ hinnata – kui palju loodud ettevõte täna väärt on.
Kristo Krumm selgitab ettevõtte väärtuse leidmist tulevaste rahavoogude diskonteeritud meetodi abil.
Foto: Raul Mee
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700