Autor: Raamatupidaja.ee • 8. veebruar 2021

Notaritöö pahupool: võltsingud, variisikud ning lähedaste katsed eakaid ära kasutada

Lõviosa notarite tööst on rutiinne lepingute koostamine ja tõestamine, kuid ühtlasi on notaritel määrav roll erinevate petuskeemide ennetamises ning inimeste kaitsmises petturite ja ärakasutajate eest, kelleks võivad olla ka nende enda pereliikmed või lähedased.
Foto: Pixabay

Notarite Koda on viimasel ajal pidanud varasemast sagedamini rinda pistma erinevate võltsingutega. „Mitmed inimesed on meili teel saanud dokumente, mis oma ilmelt meenutavad pisut justkui mõne välismaise notari dokumente ning lubavad saajale teenustasu maksmisel suurt annetust või kingitust. Loomulikult on tegu võltsingutega,“ nendib Notarite Koja esimees Merle Saar-Johanson. Olukorra teeb Saar-Johansoni sõnul keerulisemaks asjaolu, et mõnikord inimesed keelduvad uskumast, et tegu on võltsingutega. „Teame näiteks juhtumitest, kus petukirja saajale on Notarite Kojast või pangast püütud selgeks teha, et tegu on võltsdokumendiga ning kindlasti ei peaks inimene selle saatjale mingisuguseid ülekandeid tegema, kuid inimesed on ikkagi ülekande ära teinud,“ ütles Saar-Johanson.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700