Autor: Raamatupidaja.ee • 25. jaanuar 2021

Mida tähendab, et deklaratsioon on kontrollis?

Korrektselt ja õigeaegselt esitatud käibedeklaratsioon võib sattuda kontrolli, mistõttu tagastusnõue ei jõua ettemaksukontole ning e-maksuametist vaatab vastu kollane hüüumärk, selgitusega "deklaratsioon on kontrollis". Mis see tähendab?
Foto: Pixabay

lates 2004. aastast rakendab Maksu- ja Tolliamet käibemaksu tagastusnõuetele automaatse käsitluse süsteemi, mis põhineb tagastusnõuete jagamisel kahte gruppi vastavalt riskiastmetele. Madala riskiastmega nõuetele genereeritakse automaatne tagastusotsus ja nõue rahuldatakse hiljemalt 3 tööpäeva jooksul. Kõrge riskiastmega nõudeid analüüsitakse täiendavalt ning mille tulemusel otsustatakse kontrolli vajaduse ja ulatuse üle.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700