Autor: Tõnis Elling, Ernst & Young Baltic AS juhtiv maksunõustaja • 12. jaanuar 2021
Ainult tellijatele

Ekspordi maksuvabastuse ärakasutamise juhtum

Käibemaks on tarbimismaks, mida makstakse selles riigis, kus kaup tarbimisse läheb. Mis tähendab, et kui kaup liigub Eestist välja, siis seda kaupa Eestis ei maksustata. Kui kaup liigub Euroopa Liidust välja, siis ei maksustata seda Euroopa Liidus.

Tõnis Elling käsitleb ekspordi maksuvabastuse ärakasutamise kaasust
Autor: Meeli Küttim

Kui käibemaksudirektiivi teksti lugeda, siis ekspordi ja ka ühendusesise käibe puhul räägitakse käibemaksuvabastusest, aga meie mõistes on nende maksuvabastuste puhul tegemist ikkagi 0%-lise maksumääraga maksustavate tarnetega, mitte maksuvabade tarnetega käibemaksuseaduse tähenduses. Käibemaksudirektiiv eristab maksuvabastusi, millega kaasneb sisendkäibemaksu mahaarvamise õigus ja maksuvabastused, millega ei kaasne sisendkäibemaksu mahaarvamise õigust.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700