Autor: Kristjan Pruul • 16. detsember 2020

Aruannetega hilinejaid trahvitakse liiga vähe ja see on liiga kallis

Kui neljandik Eesti ettevõtetest laseb aruandluse käest, võib see tekitada rahalisi ja maineriske kogu riigile, leidis TTÜ majandusteaduskonna dotsent Laivi Laidroo.
Foto: Raul Mee
Eestis jäävad ligikaudu pooled majandusaasta aruanded õigeks ajaks esitamata. Sogase majanduskeskkonna tekkimise taga on nii vähene teadlikkus kui ka liiga väike ja kulukas trahvimine.

Sealjuures kuulub aruandega hilinejate ja mitte-esitajate peamisesse riskirühma vähem kui kolm aastat tegelenud Harjumaa mikroettevõte, mis pole käibemaksukohustuslane, kuulub ühele eraisikule või välismaalasele ning on ka varem maksude tasumise ja aruannete esitamisega hiljaks jäänud. See selgus rahandusministeeriumi tellitud Tallinna tehnikaülikooli uuringust. Kokkuvõtlikult: Mees Mikrobussiga OÜ.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700