Uudised
Ainult tellijale

Parima kaitse tagab korrektselt vormistatud töösuhe

Hea töösuhe algab lepingu läbi rääkimisest ning lepingu sõlmimisest. Eestis tuleb tööandjal teha kanne ka töötamise registrisse. Kõik need tegevused on olulised selleks, et mõlema poole õigused oleksid kaitstud – tööandja teaks, et tal on olemas inimene, kes vajalikud ülesanded täidab. Töötaja teab, et ta saab töö eest tasu ja vajadusel avaneb sotsiaalne turvavõrk – olgu selleks siis vanemahüvitis, tulevane pension või tugi ajaks, kui ta peaks töö kaotama.

Foto: tooelu.ee

Sellest hoolimata on töö deklareerimata jätmine ja ümbrikupalga saamine jätkuvalt arvestatav probleem. Sama probleem on aktuaalne kogu Euroopas. See käivitaski üle-euroopalise kampaania #EU4FairWork, mille käigus võeti Euroopa riikides kõrgendatud tähelepanu alla ebaseadusliku töötamise problemaatika. Septembri keskel ühe nädala jooksul tehti kogu Euroopas samaaegselt erinevaid tegevusi, et tõmmata tähelepanu korrektse töösuhte vormistamise vajadusele ning kontrollida töökohtades toimuvat, et eksijaid korrale kutsuda. Kuigi töötamise korrektselt vormistamata jätmine on probleemne ka siinsete töötajate, eriti noorte seas, olid seekord eriti luubi all välismaised töötajad.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Infolehe Palk lugudele
 • Ligipääsu Infolehe PDF-idele
 • Infolehe paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Külli Reino
  Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel:
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700