Autor: Raamatupidaja.ee • 25. august 2020

Eesti inimestel on võimalus oma oskusi täiendada tasuta rahvusvahelistel kursustel

COVID-19 kriisi mõjude leevendamiseks pakub veebipõhine platvorm Coursera võimalust tasuta õppida inglis- ja venekeelsetel kursustel, mille lõpetajad saavad ka vastava tunnistuse iga kursuse läbimise kohta. Septembri lõpuni saavad Eestist kursustele registreeruda kõik oma teadmisi uuendada soovivad inimesed. Eestist saab osaleda kuni 50 000 soovijat, kursusi saab tasuta läbida aasta lõpuni.

„Töötajatele pakutav tasuta oskuste arendamise programm on hea võimalus toetada majanduskriisist taastumist. Kindlasti tasub kõigil, kelle inglise või vene keele oskus seda võimaldab, kasutada võimalust oma teadmisi täiendada, et olla tööturul edukam ja õppida midagi huvitavat ning silmaringi arendavat,“ leidis sotsiaalminister Tanel Kiik. „Lisaks on see hea võimalus tööandjatel oma töötajaid koolitada ja julgustada neid oma oskusi laiendama, kuna Coursera platvormil on üle 4000 kursuse maailma tippülikoolidelt ja ettevõtetelt, muuhulgas Yale, New York University, Google ja IBM,“ lisas minister Kiik.

Coursera pakub kursustele ligipääsu koroonaviiruse kriisist mõjutatud riikidele. Esimesena anti kursustele ligipääs tööturu riskirühmadele, nüüd on oodatud õppima kõik oma oskusi uuendada soovivad Eesti inimesed. Kursustele tuleb registreerida hiljemalt 28. septembriks ning neid saab läbida kuni 2020. aasta lõpuni. Registreerida saab haridusportaali kaudu.

Kursused avati Eesti inimestele juuli esimeses pooles ning seni on kursustele registreerunuid üle 2400, kellest on õppimist alustanud üle 1500 inimese. Kursused on lõpetanud üle 200 inimese. Läbitavate kursuste arv ühe õppija kohta ei ole piiratud. Sellega on Eesti olnud seni üks edukamaid riike projekti käivitamisel, kuid võimalus õppida on veel tuhandetel Eesti inimestel.

Populaarsemad kursused senini Eesti õppijate seas on:

- Excel Skills for Business: Essentials

- Programming for Everybody (Getting Started with Python)

- Learning How to Learn: Powerful mental tools to help you master tough subjects

- The Science of Well-Being Work Smarter, Not Harder: Time Management for Personal & - Professional Productivity

- Marketing in a Digital World

- Introduction to Psychology

- Crash Course on Python

- Speak English Professionally: In Person, Online & On the Phone

- Better Business Writing in English

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700