Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 4. august 2020

Talupidajast FIE ettevõtlustegevuse jätkuvus peale tema surma

Surmast, pärimisest ja ettevõtluse üleandmisest eriti ei kirjutata. Tegemist on väga isikliku teemaga, millest inimese eluajal pelgavad paljud kõnelda. Kuid elu on juba kord selliselt seatud ja ettevõtjana tegutsedes peame me etteruttavalt ka sellele mõtlema. Eriti just sellisel juhul, kui oleme registreeritud füüsilisest isikust ettevõtjana.
Foto: Raul Mee

Eesti taasiseseisvumise järgselt said paljud füüsilised isikud tagasi võõrandatud talukohad, mida aktiivselt taastama hakati. Need, kes soovisid jätkata talumajapidamist, mis ka sissetuleku tooks, registreerisid end füüsilisest isikust ettevõtjana, mis tol hetkel oli üks eelistatum ettevõtlusvorm. Aegade jooksul on õigusaktides tehtud rida muudatusi ja paljud pea kolmkümmend aastat tagasi alustanud on registreerinud enda füüsilisest isikust ettevõtjast ümber äriühinguks või siis andnud enda ettevõtlustegevuse osa äriühingusse. Seadused on seda soosinud ning selline ümberkorraldus ei ole toonud füüsilisele isikule kaasa täiendavaid maksukohustusi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700