Autor: Raamatupidaja.ee • 10. aprill 2020

Ettevõtjad: maksuameti poolt võlainfo varjamine võimendab kriisi

Märtsi keskpaigas teavitas Maksu- ja Tolliamet võlglaste info väljastamise sulgemisest, mis tekitas rohkelt pahameelt ettevõtjates, kes seetõttu kaotasid riskide hindamise ühe tööriista. Aprilli alguses teatas maksuamet võlgnike info taasavalikustamisest, kuid ettevõtjad peavad seda uudist Maksu- ja Tolliameti reklaamitrikiks.
Maksu- ja Tolliamet kuvab hetkel informatsiooni vaid võlgade kohta, mis on tekkinud enne 1. märtsi 2020.
Foto: Liis Treimann

Vahepeal koroonakriisi tõttu varjatud maksuvõlglaste andmed on jälle avalikud, kuid veebruarist hilisemaid võlgu seal siiski ei näidata. "Praegu näitame enne 1. märtsi 2020 tekkinud maksuvõlga. Andmeid uuendatakse kord nädalas: kui varasem võlg on vahepeal tasutud või ajatatud, siis seda võlga enam ei näidata," selgitas maksu- ja tolliameti kommunikatsioonijuht Gea Otsa.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700