Uudised
Ainult tellijale

Isikliku auto kasutamise kompensatsioon ja 1. jaanuarist 2020 kehtima hakanud tasuta transport

Igas ettevõttes ei ole oma ametiautot ja töötajad peavad sellest tulenevalt kasutama isiklikku sõiduautot, et teha tööga seotuid sõite. Vaatamegi üle isikliku sõiduauto kasutamise regulatsiooni – õigused ja kohustused, mis töötajal ja tööandjal tekivad. Peale sõiduauto isikliku kasutamise on kõne all ka uus sellest aastast kehtima hakanud tasuta transpordi regulatsioon.

Verner Silm, Rödl & Partner Advokaadibüroo advokaat  

Nagu pealkiri ütleb, saab hüvitist maksta sõiduauto kasutamise eest, mis ei ole tööandja omanduses ega valduses. Töötaja kasutatav sõiduauto ei pea olema kasutaja isiklikus omanduses, kuid tuleb tõendada selle kasutusõigust. Kasutamisõigus on fikseeritud kas sõiduki registreerimistunnistusel või omaniku koostatud volikirjas. Sõiduautoks loetakse ainult M1- ja M1G-kategooria sõidukeid.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Infolehe Palk lugudele
 • Ligipääsu Infolehe PDF-idele
 • Infolehe paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700