Uudised
Ainult tellijale

Kolleegi asendamine ja asendustasu

Töösuhetes tekib paratamatult olukordi, kus töötaja on puhkusel või haiguslehel, kuid töö vajab siiski tegemist. Samuti tuleks töötaja heaolu nimel vältida olukorda, kus töötaja puhkuse ajal kuhjub liiga palju tööd. Asendamise kord ei ole seadusega sätestatud, seega tuleks tööandjal ja teist töötajat asendaval töötajal enne lisaülesannete täitmist selgelt üksikasjades kokku leppida.

Foto: pixabay

Töötajat saab kohustada tegema tööd, milles pooled on kokku leppinud või milles ei ole küll otseselt kokku lepitud, kuid mis tuleneb kokkulepitud töö iseloomust. Kui töötaja töökohustuste hulgas ei ole ette nähtud kolleegi asendamist ja asendamine ei ole ka kaudselt tema tööga seotud, võib töötaja sellest keelduda. Samal ajal peaksid pooled tegutsema üksteise suhtes mõistlikult ja lojaalselt ning kaaluma, kas keeldumine on põhjendatud. Erakorralise olukorra puhul võib tööandja asendamise määrata ühepoolselt.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Infolehe Palk lugudele
 • Ligipääsu Infolehe PDF-idele
 • Infolehe paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700