Uudised
Ainult tellijale

Lühema tööpäeva nimel ka vähem palka?

6-tunnine tööpäev või 4-päevane töönädal on intrigeeriv idee, aga kas lühema tööaja nimel oleksime valmis kaotama ka palgas? CVKeskus tegi rohkem kui 3400 töövõtja seas uuringu, et selgitada välja, mis valdkondades on võimalik juba praegu töötada lühema tööajaga ja kas töötajad on 6-tunnise tööpäeva nimel valmis isegi palgas kaotama.

Foto: Pixabay

Pea kaks kolmandikku (65%) töövõtjatest ei nõustuks kuuetunnise tööpäeva puhul väiksema palgaga. Vastukaaluks tõi 28% vastajatest välja, et neile oleks väiksem palk aktsepteeritav. Pea iga neljas töötaja (23%) lepiks lühema tööaja nimel kuni 10-protsendilise palgalangusega, 3% töötajatest 20-protsendilise palgalangusega ja 1% töötajatest on valmis kuuetunnise tööpäeva nimel saama lausa 30 protsenti vähem palka. Lisaks tõi 7% töötajatest välja, et neil juba ongi lühem kui kaheksatunnine tööpäev.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Infolehe Palk lugudele
 • Ligipääsu Infolehe PDF-idele
 • Infolehe paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700