Uudised
Ainult tellijale

Töölähetusega seotud küsimused

Töötajad käivad töölähetustes järjest enam ja sellest tulenevalt on tööandjatel kohustus teada kohustuslikke reegleid, mis töölähetusega seotud – millistele seadustele allutakse ja milline on vajalik dokumentatsioon.

Kui tööandaja saadab töötaja lähetusse lühemaks ajaks, siis tavaliselt ei mõelda isegi sellele, et tuleks taotleda töötajale tõend A1, kuid nimetatud kohustus on tööandjal olemas. Kui Eestis elav inimene töötab samaaegselt mitmes Euroopa Liidu liikmesriigis, peab talle olema väljastatud tõend A1. Töötamine ei tähenda ainult pikaajalist töötamist, vaid võib piirduda ka ühe päevaga, mille puhul on kohustus tõend A1 siiski võtta. Tõendiga A1 saab töötaja oma teistele töökohariikidele tõestada, et seal sotsiaalkindlustusmaksete maksmise kohustust ei ole ja kõik tööandjad maksavad sotsiaalmakseid riiki, kus on väljastatud tõend A1. Seda just olukorras, kui peaks tekkima vaidlus ametnikega selle üle, kes see eestlane töökohas on, kellel ei ole ühtegi lähetusega seotud dokumenti ja kes tegelikult peaks töötama Eestis. Seega, alati tuleb taotleda tõend A1, seda on võimalik teha nii tööandajal kui ka töötajal endal, kasutades eesti.ee portaali.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Infolehe Palk lugudele
 • Ligipääsu Infolehe PDF-idele
 • Infolehe paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700