Uudised
Ainult tellijale

Summeeritud tööaeg

Tööaeg on täistööaja korral 8 tundi päevas ja 40 tundi seitsmepäevase ajavahemiku jooksul (töölepingu seadus (TLS) § 43 lg 1 ja 2). Tavapäraselt on tööpäevad esmaspäevast reedeni.

Foto: Raul Mee

Kui tööandja ja töötaja lepivad kokku, et tööaeg jaguneb arvestusperioodi jooksul ebavõrdselt, siis on tegemist summeeritud tööajaga. Tööandja on kohustatud sellisel juhul koostama tööajakava. (TLS § 6 lg 6) Summeeritud tööaja arvestuse korral arvestatakse töötaja kokkulepitud tööaega seitsmepäevase ajavahemiku kohta kokkulepitud arvestusperioodi jooksul (TLS § 43 lg 3). Summeeritud tööaja korral võib arvestusperioodi pikkus olla kuni neli kuud. Arvestama peab sellega, et tööaeg ei tohi ületada keskmiselt 48 tundi seitsmepäevase ajavahemiku kohta (TLS § 46 lg 1), poolte kokkuleppel võib tööaega pikendada kuni 52 tunnini seitsmepäevase ajavahemiku kohta (TLS § 46 lg 3). Töötaja võib sellise tööaja igal ajal üles öelda, kui see teda ebamõistlikult kahjustab. Üles ütlemisest peab töötaja ette teatama kaks nädalat (TLS § 46 lg 3).

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Infolehe Palk lugudele
 • Ligipääsu Infolehe PDF-idele
 • Infolehe paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700