Uudised
Ainult tellijale

Alaealiste isikute töötamine

Alaealisteks loetakse isikuid kuni 18. eluaastani (Tsiviilseadustiku üldosa seadus § 8 lg 2). Alates 18. eluaastast on isik täiskasvanu ja võib asuda tööle. Kuid ka alaealised isikud tahavad töötada. Sageli teevad alaealised töid, mida nad ei tohiks ja saavad selle eest vähem töötasu kui täiskasvanud. Alaealistel on hea meel, et tööd saadakse ning oma õiguste eest ei oska nad seista.

Foto: Raul Mee

Samas paljud alaealised isikud ei tea seda millistel tingimustel saab neid tööle võtta ning ka seda, mis tööd nad teha tohivad ning palju töö eest tasu tuleb maksta. Samuti seda, et ka alaealisel töötajal on õigus saada töölt lahkudes töötatud aja eest puhkuse kompensatsiooni.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Infolehe Palk lugudele
 • Ligipääsu Infolehe PDF-idele
 • Infolehe paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700