Autor: Triinu Kase, Excellent Business Solutions Eesti AS, teenindusosakonna juht • 14. juuni 2019

5 võimalust Standard Booksi programmis

Alljärgnevalt on toodud viis Standard Booksi võimalust.
Triinu Kase, Excellent Business Solution Eesti AS-i teenindusosakonna juht
Foto: Sven Tupits

1. E-arved

Võimalik on valida kolme operaatori vahel − Omniva, Fitek ja Envoice. Standard Booksi programmis on e-arvete saatmine ja vastuvõtmine tasuta. Vali vaid endale sobiv operaator, küsi seadistamise juhendit või leia see meie kodulehelt ja hakka kasutama!

2. Müügitoru

Müügitoru ehk müügitsükli ülevaade lihtsustab oluliselt toimingute teekonda. Sul on pidev ülevaade kokkulepetest, millal pead kliendiga ühendust võtma või milline arve on vaja raamatupidajale maksmiseks saata. Samuti saad läbi müügitoru vaadata, kas töökaaslased on sinu jaoks olulised toimingud juba teinud või kui kaugele on toiming tsüklis jõudnud.

3. Intrastat

Intrastati aruanne on Standard Booksi programmis seadistatav, samuti on aruannet võimalik elektrooniliselt saata Statistikaametisse. Kuna Statistikaamet tegi maikuus Intrastati aruandes muudatused, siis kõik, kes seda on kasutanud, kuid pole alates maist meiega ühendust võtnud või hakkate alles kasutama, siis võtke meiega ühendust ja teeme vastavad muudatused, et saaksite programmi muretult edasi kasutada.

4. Telema

Telema ja Standard Booksi vahel töötab liidestus, millega automaatselt liiguvad Standard Booksi müügi ja Telema partneri (näiteks Selver, Rimi, Bauhof) ostudokumentide sisu ja info. Tegu on 4-doc süsteemiga, nii et omavahel liiguvad Tellimus —> Lähetus —>Tarnekinnitus —> Arve.

Kodulehelt on leitav juhend ja täpsem selgitus, kuidas Telema töötab.

5. HAL

HAL on spetsiaalne programmeerimiskeel, mille abil on võimalik väga suurel määral täita spetsiifilisi soove. Kui sellist funktsionaalsust programmis ei ole, mida sooviksid oma ettevõtte kohta näha, siis seda on võimalik programmi juurde teha. Selleks tuleb Excellenti projektijuhile kirjeldada soovid, mida ettevõtte spetsiifikast tulenevalt oleks tarkvara standardversioonis vaja muuta või lisada. Kirjeldus on võimalik edastada meili, telefoni või kohtumise teel, olenevalt soovi keerukusest ja mahust.

KÕIK RAAMATUPIDAMISE PRAKTIKU LOOD

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700