Uudised
Ainult tellijale

Oskused on õpitavad, isiksust ei muuda

Muutunud tööjõuturu olukorras ei saa pidada talendijahti ainult suurepärastele oskustele, vaid aina enam mängivad rolli hoiakud. Praegusel väljakutseid pakkuval tööturul uute töötajate leidmisest räägivad Elisa värbamistiimist personalipartnerid Sigrid Mõisavald ja Riina Ilves.

Foto: Pixabay

Kui veel aastaid tagasi võis tööportaalides näha valdavalt tööpakkumisi, kus oli loetletud pikk list oskusi, mida töö tegijalt nõuab, siis praegu otsitakse häid inimesi aina enam isikuomaduste ja hoiakute põhjal. Sigrid Mõisavald ütleb, et mõtteviisi nihet võis esimest korda märgata umbkaudu viis aastat tagasi. „Hakati rohkem hindama seda, millised on inimese koostöövõime ja iseloom. Viimasel kolmel aastal olen täheldanud, et see on veelgi olulisemaks muutunud. Tööturg on edasi arenenud ja tööandjad peavad sellega kaasa minema.” Riina Ilves on kolleegiga nõus. „Võid leida laitmatute oskustega inimese, aga ta on näiteks äärmiselt kehv suhtleja. Väga vähe on ameteid, kus suhtlemisoskust vaja ei lähe. Kui oled üleolev ja suhtumisega, et sinu töö on kõige olulisem, siis on jutt küllaltki lühike,” kirjeldab Ilves.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Infolehe Palk lugudele
 • Ligipääsu Infolehe PDF-idele
 • Infolehe paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700