Autor: Tõnis Elling, mag. iur, AS Deloitte Advisory maksuosakonna juhtivkonsultant • 29. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolitusteenuste käibemaksuga maksustamine Euroopa Kohtu praktikas

Eestis on palju vaieldud selle üle, mis on ärilistel eesmärkidel antav koolitus ja kuidas seda eristada näiteks mittetulundusühingu korraldatavast koolitusest. Mittetulundusühingu korraldatav koolitus peaks juba nime poolest välistama ärilise eesmärgi, aga päris nii see alati ei ole. Samuti on raske määratleda, millised avalik-õiguslike ülikoolide pakutavad koolitused on maksuvabad ja millised liigituvad ärilisel eesmärgil antavate koolituste hulka.
Maksunõustaja Tõnis Elling analüüsib koolitusteenuste käibemaksuga maksustamist
Foto: Meeli Küttim

Käibemaksuseaduse (KMS) § 16 lõike 1 punkti 6 alusel on üldhariduskoolitus maksuvaba käive. Küll aga on maksuvabastuse hulgast välistatud ärilistel eesmärkidel antav muu koolitus.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700