Uudised
Ainult tellijale

Töökoha vahetamise üks olulisemaid argumente on parem palk

Kuigi viimasel ajal räägitakse palju nn pehmete väärtuste olulisusest töötajate hoidmisel ja värbamisel, ei tähenda see, et töötasu vähem tähtis oleks. Pigem on töötasu kõrvale tõusnud hulk teisi väärtusi, mille pakkumine või pakkumata jätmine mõjutab nii töökoha vahetamise otsust kui ka palgasoovi. Samas ei vaheta oma töötingimuste ja palgaga rahulolev töötaja suure tõenäosusega töökohta, kui uues töökohas oluliselt paremat palka ei pakuta.

Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder   Foto: erakogu

Palgainfo Agentuuri töötajaküsitlused näitavad, et kuni 10% suurema palga pärast suurem osa töötajatest (68%) töökoha ei vahetaks, kui muud tingimused samaks jääks. Mida kehvemini inimene oma töötasuga toime tuleb, seda väiksema palgatõusu pärast on ta valmis töökohta vahetama. Näiteks enda toimetulekut väga kehvaks hindavatest töötajatest kümnendik (11%) vahetaks töökohta ka kuni 10% parema palgapakkumise pärast, hästi toimetulevatest töötajatest mõtleks töökoha vahetusele sellistel tingimustel vaid 3%.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Infolehe Palk lugudele
 • Ligipääsu Infolehe PDF-idele
 • Infolehe paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700