Autor: Marianne Lõhmus, raamatupidaja.ee juht, Raamatupidamise Praktiku peatoimetaja • 27. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arved avalikule sektorile

Riigikogu võttis 20. veebruaril 2019 vastu raamatupidamise seaduse muudatuse, mis puudutab ligikaudu 46 000 ettevõtet, kes avalikule sektorile arveid esitavad. Alates 1. juulist 2019 saab avalikule sektorile esitada ainult e-arveid.
Marianne Lõhmus käsitleb avalikule sektorile esitatavaid arveid
Foto: Liis Treimann

E-arvete kasutusele võtmine avalikus sektoris peaks vähendama halduskoormust, sest aastas sisestatakse kogu avaliku sektori peale kokku rohkem kui 2 miljonit arvet. Kehtima hakkav ühekordse sisestamise reegel hoiab kokku töö hulka ja ühtlasi maksumaksja raha.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700