Uudised
Ainult tellijale

Koolitusteenuse osavõtutasu maksustamine

Käibemaksuseaduse (KMS) § 10 lg 1 sätestab teenuse käibe tekkimise põhireegli, mille alusel maksustakse maksukohustuslaste omavahelised tehingud teenuse saaja järgi (B2B) ja lõpptarbijale osutatud teenus maksustatakse teenuse osutaja järgi (B2C), kirjutab Deloitte Advisory maksunõustaja Tõnis Elling.

Koolitusteenuse osavõtutasu maksustatakse koolituse toimumise kohas  Foto: pixabay

Küll aga tuleb arvestada, et nimetatud põhireeglit tuleb kasutada ainult siis, kui ei esine ühtki erandit. Üks erand on KMS § 10 lg 2¹, mille alusel on käibe tekkimise koht Eesti, kui osutatakse Eestis kultuuri-, kunsti-, spordi-, haridus-, teadus- või meelelahutusüritusele või messile või näitusele sissepääsu teenust või sissepääsuteenusega seotud kõrvalteenust teise liikmesriigi maksukohustuslasele või piiratud maksukohustuslasele või ettevõtlusega tegelevale ühendusevälise riigi isikule. Valisin just selle erandi välja, sest Euroopa Liidu Kohus (Euroopa Kohus) on selle sätte tõlgendamise osas teinud alles hiljuti uue lahendi.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700