Autor: Raamatupidaja.ee • 25. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas maksuarvestuse abil tõsta ettevõtte kasumlikkust?

Raamatupidaja ülesandeks on tunda ja rakendada maksuseadusi ning pidada nõuetekohast maksuarvestust. Raamatupidaja maksuteadlikus annab ettevõttele täiendavaid eeliseid maksukulude kokkuhoidmiseks ja maksuriskide vähendamiseks.

Ideaalis on igas ettevõttes pearaamatupidaja esimene isik, kellelt küsitakse nõu ja abi maksuriskide hindamisel ning tehingutele parima maksulahenduse leidmisel. Samuti raamatupidajalt eeldatakse, et ta esitab Maksu- ja Tolliametile nõuetekohase maksuarvestuse.

Raamatupidaja.ee ning Äripäeva Akadeemia koolitusel „Maksuarvestus raamatupidajatele“ jagab maksuekspert Aule Kindsigo teadmisi ja praktikaid, mille tulemusena kasvab raamatupidajate maksuteadlikkus, mis võimaldab neil leida parimaid maksulahendusi ettevõttele ja tõsta seeläbi ettevõtte kasumlikkust.

Koolituse eesmärk on viia kokku maksuseaduse normid, maksualased teadmised, parimad kogemused ja praktika ning õppida nägema konkreetses ettevõttes seaduslikke maksude pealt kokkuhoidmise võimalusi.

Koolitusele on oodatud:

- äriühingutes töötavad kogenud, kuid erineva erialase ettevalmistusega raamatupidajad, kes soovivad enda teadmised viia uuele tasemele ja areneda edasi (näiteks) pearaamatupidajaks ning tunda ennast maksude alal viis korda kindlamalt.

- äriettevõtte omanikud või juhid, kes soovivad tõsta enda maksuteadlikkust ja õppida muundama maksukulud ettevõtte tuluks.

Koolituse läbinud osalejad oskavad:

- kaardistada ja analüüsida ettevõtte maksukoormust

- hinnata oma ettevõttes maksuriske ja nägema ette võimalikke maksutagajärgi

- rakendada enda ettevõttes maksusoodustusi efektiivsemalt

- analüüsida tehingute tegemisel erinevaid maksuseaduseid ja oskavad hinnata otsuste maksutagajärgi

- esitada ja muuta maksudeklaratsoone ning rakendada maksudeklaratsioonide esitamisel parimaid praktikaid, mis vähendavad maksuhalduri huvi ettevõtte vastu

- hinnata laenudega seonduvaid maksuriske ja neid ära hoida

- rakendada turuhinna määramise põhimõtteid, mis ei too kaasa maksukohustuse tekkimist

- rakendada maksuaudiitoriga suhtlemisel parimad strateegiaid

Koolituse tulemusi hinnatakse juhtumianalüüside ja arutelude käigus. Tunnistuse väljastamise eelduseks on terves mahus koolitusel osalemine.

Koolitaja Aule Kindsigo on maksukonsultatsiooni firma juht ning maksunduse lektor
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700