12. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärisaladuse kaitset muudeti tõhusamaks

Alates 17. detsembrist 2018 jõustus ebaausa konkurentsi takistamise ja ärisaladuse kaitse seadus ning kehtima hakkasid sellega seotud muudatused karistusseadustikus ja menetlusseadustikes. Seaduse eesmärk on Eesti õigusesse üle võtta sätted, mis sisalduvad ärisaladuse kaitse direktiivis 2016/943.
Rando Maisvee, vandeadvokaat ja advokaadibüroo Magnusson partner
Foto: erakogu

Mitmed eriseadused sätestavad ärisaladuse hoidmise kohustuse (nt äriseadustikust tuleneb ärisaladuse hoidmise kohustus ettevõtte juhatuse ja nõukogu liikmetele, töölepingu seadusest tuleneb sama kohustus töötajatele), kuid see on üldjuhul täpsemalt määratlemata. Näidetena eranditest saab viidata advokaatide, audiitorite, arstide, notarite ja pankurite kutsesaladuse hoidmise kohustusele. Uus seadus kehtestab üldise ärisaladuse määratluse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700