12 veebruar 2019
Uudised
Ainult tellijale

Ärisaladuse kaitset muudeti tõhusamaks

Alates 17. detsembrist 2018 jõustus ebaausa konkurentsi takistamise ja ärisaladuse kaitse seadus ning kehtima hakkasid sellega seotud muudatused karistusseadustikus ja menetlusseadustikes. Seaduse eesmärk on Eesti õigusesse üle võtta sätted, mis sisalduvad ärisaladuse kaitse direktiivis 2016/943.

Rando Maisvee, vandeadvokaat ja advokaadibüroo Magnusson partner  Foto: erakogu

Mitmed eriseadused sätestavad ärisaladuse hoidmise kohustuse (nt äriseadustikust tuleneb ärisaladuse hoidmise kohustus ettevõtte juhatuse ja nõukogu liikmetele, töölepingu seadusest tuleneb sama kohustus töötajatele), kuid see on üldjuhul täpsemalt määratlemata. Näidetena eranditest saab viidata advokaatide, audiitorite, arstide, notarite ja pankurite kutsesaladuse hoidmise kohustusele. Uus seadus kehtestab üldise ärisaladuse määratluse.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700