Autor: Tõnis Elling, Deloitte Advisory maksunõustaja • 29. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuvõla sissenõudmine tegeliku mõjuvõimuga isikult

Äriühingu tegelikel juhtidel muutus variisikute taha peitumine raskemaks, kirjutab Deloitte Advisory maksunõustaja Tõnis Elling.
Maksuhalduril on laiemad võimalused maksuvõlga sisse nõuda
Foto: pixabay

Mäletan ligi paarikümne aasta tagust juhtumit, kus töölauale sattus kaasus, kus noor, üksi last kasvatav naisterahvas oli andnud mõnesaja krooni eest nõusoleku hakata äriühingu juhatuse liikmeks. Äriühingul tekkisid loomulikult suured võlad ja maksuhaldur seisis küsimuse ees. Kas hakata vastutusele võtma ametlikult registreeritud juhatuse liiget või leppida olukorraga, et see raha on läinud. Selge on see, et erilist kasu sellise juhatuse liikme vastutusele võtmine ei anna. Teine liik variisikuid olid tegelased, kes olid nõus juhatuse liikmeks hakkama pudeli viina eest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700