25. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas töötatakse tulevikus?

Süngemad ennustused ähvardavad, et ligi pooled praegustest töökohtadest saavad lähitulevikus automatiseeritud ning tänu tehisintellekti ja robotite arendamisele ootab miljoneid inimesi ees töötus.

Õnneks leidub ka helgemaid stsenaariume. Näiteks maailma suurima rahvusvahelise konsultatsiooniettevõtte Deloitte allüksuse Deloitte Insights tehtud analüüsi järgi tööpuudust karta ei tule. Küll aga peab olema valmis muutusteks. Rutiinsed tööd automatiseeritakse ning inimesed saavad ennast enam rakendada loovust, uuendusi ja probleemidele lahendamist nõudvatel ametikohtadel.

Positiivsest vaatenurgast lähtudes lubab suurem automatiseerimine kujundada töötamist ümber viisil, et inimesed saavad rohkem keskenduda suuremat lisaväärtust ning eneseteostust pakkuvatele ametitele.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700